اگر در خصوص پرداخت حق تمبر مالیاتی سوالی دارید
اگر در خصوص پرداخت حق تمبر مالیاتی سوالی دارید
پرداخت حق تمبر مالیاتی به صورت حضوری و آنلاین امکان پذیر است تا مودیان با توجه به شرایط خود، امکان استفاده از روش مناسب جهت انجام این فرایند را داشته باشند. مالیات حق تمبر نوعی از مالیات های مستقیم بوده و به اسناد و مدارکی مانند چک، سفته، برات و سایر موارد این چنینی تعلق می گیرد. هم چنین جهت صدور یا دریافت پروانه کسب یا کارت های بازرگانی هم باید این نوع مالیات از طرف مودی واریز گردد. در حال حاضر مالیات یکی از مهم ترین منابع درآمدی دولت به شمار می آید. از این رو با تصویب قوانین جدید یا اصلاح قوانین قبلی، سعی بر اعمال مالیات بر بخش های مختلف دارد. پرداخت حق تمبر مالیات هم حاصل اصلاح قانون مالیات های مستقیم در سال ۱۳۹۴ می باشد. بر این اساس، مودیان باید جهت صدور برخی مدارک و اسناد نسبت به واریز مالیاتی با عنوان حق تمبر دارایی اقدام کنند. تمدید تعدادی از مدارک مانند کارت های بازرگانی و پروانه کسب هم مشمول این مالیات می شوند.
با توجه به الزام پرداخت این نوع مالیات به عنوان یک نمونه از مالیات های مستقیم، مودیان باید اطلاعات کاملی در این باره و روش واریز آن داشته باشند. سازمان امور مالیاتی کشور با راه اندازی سایت جامع خود، امکان دریافت بسیاری از خدمات مالیاتی را به صورت آنلاین برای مودیان فراهم ساخته است. پرداخت حق تمبر مالیاتی با شناسه واریز هم از جمله امکانات جدیدی می باشد که به سایت مذکور اضافه گردیده و نیاز به مراجعات حضوری را کاهش داده است. البته شیوه حضوری پرداخت این نوع مالیات یعنی مراجعه به شعب سازمان امور مالیاتی، هنوز هم کاربردی بوده و مودیان امکان استفاده از آن را خواهند داشت. منتهی بیش تر برای زمانی مناسب است که به اینترنت یا سامانه جامع امور مالیاتی دسترسی نداشته باشند. از آن جایی که واریز این نوع مالیات مستقیم الزامی است، در ادامه آموزش پرداخت حق تمبر مالیاتی از طریق سامانه مربوطه را به صورت کامل در اختیارتان قرار می دهیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.
همان طور که گفتیم، مالیات حق تمبر نوعی مالیات مستقیم محسوب شده و به اوراق، مدارک و اسناد مختلف نظیر چک، سفته و برات و موارد این چنینی دیگر تعلق می گیرد. علاوه بر این، صدور یا تمدید پروانه کسب و کارت های بازرگانی هم مشمول این نوع مالیات بوده و مودیان باید نسبت به واریز آن اقدام نمایند. امکان پرداخت حق تمبر مالیات با روش های مختلفی فراهم شده تا مشمولان جهت این امر با چالشی مواجه نشوند. از جمله این موارد می توان به روش های حضوری و آنلاین اشاره کرد. مودیان با مراجعه به سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور، در هر ساعتی از شبانه روز امکان واریز مالیات خود را خواهند داشت. در صورت عدم دسترسی به این سامانه یا اینترنت هم می توانند به صورت حضوری و با مراجعه به شعب سازمان امور مالیاتی، این وجه را بپردازند. با توجه به اهیمت موضوع، در این قست نحوه پرداخت حق تمبر مالیاتی با شناسه واریز را از طریق سامانه مربوطه بیان کرده ایم.
جهت ورود به سامانه امور مالیاتی و پرداخت مالیات حق تمبر به شکل آنلاین، نیازی به طی کردن مراحل پیچیده و دشوار وجود ندارد. بلکه کافی است یک سری اقدامات ساده را به صورت مرحله به مرحله انجام دهید که در این بخش به آن ها پرداخته ایم. این اقدامات مورد نیاز جهت واریز حق تمبر مالیاتی، به شرح ذیل می باشند:
با انجام مراحل فوق، مالیات حق تمبر شما با موفقیت واریز خواهد شد. همان طور که مشاهده کردید، این فرایند بسیار ساده بوده و امکان تسویه این نوع مالیات را در کوتاه ترین زمان ممکن فراهم می سازد. البته امکان پرداخت حق تمبر مالیاتی از طریق ورود به حساب کاربری در سامانه مالیاتی هم برای افراد وجود دارد که در ادامه به آن پرداخته ایم.
در بخش قبل نحوه پرداخت مالیات حق تمبر با استفاده از شناسه واریز را توضیح دادیم. بنابراین اگر شناسه مربوطه را در اختیار داشته باشید، به سادگی می توانید به سایت جامع سازمان امور مالیاتی وارد شده و نسبت به پرداخت مالیات مد نظر اقدام نمایید. در این روش دیگر نیازی به وارد شدن به حساب کاربری تان نخواهد بود. اما باید دقت داشته باشید که امکان پرداخت حق تمبر مالیات در این سامانه با روشی دیگر هم وجود دارد. به این صورت که ابتدا به حساب کاربری تان وارد شده و سپس از طریق گزینه های مربوطه، نسبت به پرداخت حق تمبر در سامانه مالیاتی اقدام می کنید. در بسیاری از موارد که مودیان به شناسه ۳۰ رقمی نسیم یا سایر اطلاعات مربوط به مالیات حق تمبرشان دسترسی ندارند، استفاده از این شیوه بسیار کاربردی است. به همین خاطر، در ادامه نحوه انجام این فرایند را بیان کرده ایم تا متقاضیان علاوه بر پرداخت حق تمبر مالیاتی با شناسه واریز ، روش دیگری هم پیش رو داشته باشند.
جهت واریز مالیات مربوط به حق تمبر مدارک و اسناد گوناگون از طریق سامانه مالیاتی هم مانند روش قبل، باید یک سری مراحل را طی کنید. با توجه به کاربرد فراوان این روش برای واریز مالیات های حق تمبر، در ادامه مراحل مورد نیاز جهت این امر را به صورت کامل برای تان آورده ایم. این مراحل لازم شامل موارد زیر می باشند:
همان طور که مشاهده کردید، در این قسمت نحوه واریز مالیات حق تمبر از طریق سامانه مالیاتی را برای تان توضیح دادیم. از این رو مودیان در صورت تمایل به سادگی می توانند نسبت به پرداخت حق تمبر مالیات از این طریق اقدام نمایند.
تا این جای کار، نحوه واریز مالیات مربوط به حق تمبر را به صورت مفصل توضیح دادیم. بنابراین مودیان در صورت نیاز، به سادگی می توانند این فرایند را از طریق سامانه جامع امور مالیاتی انجام دهند. نکته قابل توجه در این رابطه، تنوع مالیات حق تمبر برای اسناد و مدارک گوناگون است. از جمله مهم ترین مدارکی که مشمول این نوع مالیات می شود، می توان به پروانه کسب اشاره نمود. از این رو افراد حین صدور پروانه کسب خود باید نسبت به پرداخت حق تمبر مالیاتی با شناسه واریز اقدام نمایند. البته دقت داشته باشید که واریز مالیات مذکور تنها مربوط به صدور پروانه کسب نبوده و تمدید آن را هم شامل می شود. بنابراین کسانی هم که از قبل نسبت به دریافت این پروانه اقدام کرده و اکنون قصد تمدید آن را دارند، باید این نوع مالیات مستقیم را به حساب خزانه دولت واریز کنند. نحوه پرداخت حق تمبر مالیاتی پروانه کسب اصناف هم کاملا مشابه با چیزی است که در بخش های قبل توضیح دادیم.
پس افرادی که برای اولین باری جهت دریافت پروانه کسب خود اقدام کرده یا قصد تمدید آن را دارند، باید به سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور مراجعه کرده و از این طریق مالیات مذکور را واریز نمایند. ذکر این نکته الزامی است که مبلغ مالیات مورد نیاز برای صدور و تمدید پروانه یکسان نیست. در سال جاری، مبلغ قابل پرداخت حق تمبر مالیات برای صدور پروانه کسب ۱۰۰ هزار ریال یا ۱۰ هزار تومان و مبلغ لازم جهت تمدید آن، ۵۰ هزار ریال یا ۵ هزار تومان می باشد. با توجه به مبلغ ناچیز این نوع مالیات مستقیم، مودیان باید در اسرع وقت نسبت به واریز آن اقدام کنند تا مشمول عوارض و جریمه نشوند. با توجه به ارائه این خدمات در سامانه مالیاتی کشور، انجام فرایند مذکور به زمان زیادی نیاز ندارد. علاوه بر این روش آنلاین، امکان پرداخت حق تمبر مالیاتی با شناسه واریز به صورت حضوری و از طریق شعب سازمان امور مالیاتی هم برای مودیان فراهم شده است.
در کنار اسناد و مدارک گوناگون مانند چک، سفته، برات و اسناد بانکی، مدارکی مانند کارت بازرگانی هم مشمول پرداخت مالیات حق تمبر می شوند. صدور مصوبه مربوط به اخذ مالیات هنگام دریافت یا تمدید کارت های بازرگانی، در سال ۱۳۹۵ از طرف سازمان امور مالیاتی کشور انجام گرفت. در ادامه این مصوبه برای اتاق بازرگانی کشور ارسال شده و اجرای آن به صورت رسمی آغاز شد. پرداخت حق تمبر مالیاتی تمدید کارت بازرگانی یا صدور آن هم مانند سایر مالیات های حق تمبر، به صورت غیر حضوری از طریق سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور امکان پذیر است. از این رو مودیان می توانند در هر ساعتی از شبانه روز به این سامانه مراجعه کرده و با استفاده از روشی که در ابتدای مطلب توضیح دادیم، مالیات مربوط به حق تمبر کارت بازرگانی خود را پرداخت نمایند. پرداخت حق تمبر مالیات مربوط به این مدارک در سامانه مالیاتی معمولا به زمان زیادی نیاز داشته و تنها طی چند دقیقه انجام خواهند شد.
مبلغ در نظر گرفته شده برای این مالیات هم تا حد زیادی مشابه با میزان مالیات حق تمبر پروانه کسب اصناف است. به این صورت که اشخاص جهت صدور کارت بازرگانی خود باید مبلغ ۱۰۰ هزار ریال یا ۱۰ هزار تومان و جهت تمدید این کارت مبلغ ۵۰ هزار ریال یا ۵ هزار تومان را به حساب سازمان امور مالیاتی واریز کنند. البته دقت داشته باشید که این میزان مالیات به صورت سالیانه از طرف سازمان به روز رسانی شده و اطلاع رسانی های لازم انجام می گیرد. از این رو برای پرداخت حق تمبر مالیاتی با شناسه واریز ، ابتدا باید از مبلغ دقیق مالیات تعیین شده مطلع شوید. در صورت واریز این مالیات به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه امور مالیاتی، پس از وارد کردن اطلاعات مودی و قبض مالیاتی حق تمبر وی، مبلغ دقیق مالیات مربوطه نمایش داده می شود. پس قبل از پرداخت آن، می توانید مبلغ را مشاهده کرده و از این نظر هم با چالشی مواجه نخواهید شد.
در بخش های قبل نحوه واریز دو مورد از مهم ترین مالیات های حق تمبر شامل مالیات حق تمبر پروانه کسب و تمدید کارت بازرگانی را توضیح دادیم. اما موضوع مهم دیگر در این رابطه، پرداخت حق تمبر مالیاتی ثبت شرکت است. این نوع مالیات حق تمبر تا حد زیادی با دو نوع قبل تفاوت داشته و معمولا به میزان چشم گیری از آن ها بالاتر است. در بخش های قبل، مالیات حق تمبر یک میزان پایین و البته ناچیز بوده که به صورت سالانه به روز رسانی می شود. اما مالیات مربوط به حق تمبر ثبت شرکت ها ثابت نبوده و مبلغ آن به سرمایه شرکت ها بستگی دارد. بر اساس قانون مالیات های مستقیم، مبلغ مالیات حق تمبر هر شرکتی که قرار است ثبت شود، نیم در هزار ارزش سهام آن می باشد. بنابراین شرکت ها باید بر اساس این فرمول نسبت به محاسبه و پرداخت حق تمبر مالیات خود اقدام کنند که بسته به سرمایه آن ها، معمولا مبلغ قابل توجهی است.
البته باید دقت داشته باشید که این نوع مالیات هم علاوه بر زمان ثبت اولیه شرکت، مشمول افزایش سرمایه هم می شود. یعنی پس از شروع فعالیت شرکت هم در صورتی که تصمیم به افزایش سرمایه بگیرد، باید مالیات حق تمبر آن را به نسبت افزایش سرمایه واریز کند. امکان پرداخت این مالیات هم از طریق سایت جامع سازمان امور مالیاتی کشور فراهم شده تا صاحبان شرکت ها جهت این امر نیازی به مراجعات حضوری نداشته باشند. البته امکان پرداخت حق تمبر مالیاتی با شناسه واریز از طریق مراجعه حضوری به شعب مختلف سازمان امور مالیاتی کشور هم وجود دارد. بنابراین آن دسته از اشخاص حقوقی که به هر دلیل امکان دسترسی به سامانه مالیاتی را نداشته باشند، می توانند با روش حضوری نسبت به واریز مالیات حق تمبر خود اقدام کنند. ذکر این نکته هم الزامی است که پرداخت مالیات های حق تمبر ثبت شرکت اجباری بوده و عدم واریز آن منجر به جریمه خواهد شد.
مالیات حق تمبر یکی از نمونه های مالیات مستقیم می باشد که مربوط به اوراق، مدارک و اسنادی مانند چک، سفته، برات، پروانه کسب، کارت بازرگانی و موارد این چنینی دیگر است. پرداخت حق تمبر مالیاتی هم مانند سایر مالیات ها الزامی بوده و مودیان باید در مهلت تعیین شده نسبت به واریز آن اقدام نمایند. سازمان امور مالیاتی کشور امکان واریز این نوع مالیات را از طریق سایت جامع خود فراهم ساخته تا مودیان جهت این امر نیازی به مراجعات حضوری نداشته باشند. از این رو در هر ساعتی از شبانه روز امکان پرداخت این مالیت برای کاربران فراهم است. البته با وجود این روش غیر حضوری، مودیان می توانند با مراجعه حضوری به شعب سازمان امور مالیاتی هم نسبت به واریز آن اقدام کنند. با توجه به اهمیت موضوع، در این مقاله نحوه پرداخت حق تمبر مالیات را به صورت کامل از طریق سامانه مالیاتی برای تان توضیح دادیم.
اگر در خصوص پرداخت حق تمبر مالیاتی سوالی دارید
اگر در خصوص پرداخت حق تمبر مالیاتی سوالی دارید